contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui La Tigaie Cu Rosii Si Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Zilele trecute, intr-un context ce includea si fasolea verde, o prietena mi-a spus ca nu-i place ceapa calita. Nu am aprofundat cat sa aflu in ce masura problema mai acuta se referea la ceapa sau la aceasta fiind calita insa asa mi-a venit ideea de a face un alt soi de ostropel, mai exact pui cu rosii intregi, sos si usturoi.

Pentru 2 portii indestulatoare iti trebuie:

  1. 2 pulpe intregi de pui (adica doua superioare si doua inferioare)
  2. o conserva de rosii intregi despielitate in suc propriu (250 gr)
  3. 80 ml ulei
  4. optional 2 linguri de faina
  5. o capatana de usturoi
  6. jumatate de pahar de vin alb
  7. o legatura de patrunjel
  8. o legatura de marar
  9. sare, piper, condimente pentru pui


Pulpele de pui le speli si le portionezi precum in poza, asta daca nu sunt deja taiate astfel. Le stergi cu un servet de hartie, le condimentezi si le pui la prajit in uleiul incins. Dupa vreo 10 min se scot pulpele pe o farfurie iar in uleiul incins se pune faina si se amesteca pana se face ca o pasta. Acest pas - cu faina - nu este obligatoriu, are rolul de a inchega mai bine sosul. Se adauga apoi usturoiul taiat si rosiile cu tot cu sucul din conserva, plus jumatate de pahar de vin. Se pun la loc pulpele si se mai lasa sa fiarba totul pana cand carnea este bine patrunsa. Daca scade prea mult, mai poti adauga putina apa. Spre final se adauga mararul si patrunjelul tocat. Pofta buna!


Articol recomandat de dulceatadetrandafiri.blogspot.com