Pui La Cuptorul Electric, Cu Orez Facut Cu Ardei
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
3,200 kg pulpe superioare de pui
amestec de condimente pentru friptura de pui de la Kotanyi
1kg orez Riso Scotti
4 ardei capia
Secretul gustului cu 10 legume
Pentru pulpe am folosit un cuptor electric bulgaresc foarte bun care ma scoate intotdeauna din situatii in care am de facut cantitati asa de mari. Am pus pulpele intr-un lighean mare si le-am amestecat cu condimentele, usturoiul taiat feliute, apoi le-am pus in tava cuptorului si am pus ulei peste ele.
Le-am bagat la cuptor. Cand sunt gata sunt rumenite foarte frumos.
In timp ce se faceau pulpele am preparat orezul. Am taiat ardeii capia in patratele mici, iar orezul l-am spalat in mai multe ape (nu este nevoie de ales pentru ca este foarte curat). Am pus orezul la prajit pana ce bobul a devenit sticlos, apoi am pus ardeiul si l-am prajit si pe el putin.
Dupa ce am pus 3 parti si ceva (nu prea mult) de apa, 4 lingurite de secretul gustului si sare l-am bagat la cuptor. Ardeiul ii va da un gust deosebit orezului.