Pui La Cuptor
Sursa Pui la cuptor
articol scris de catalinatrandafir blog sara-2009.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Puiul spalat bine (de preferat sa fie rece) si uscat cu servetele se unge cu unt peste tot. In interior eu am introdus o lamaie fara coaja feliata si o crenguta de cimbru...e optional. L-am infasurat apoi intr-un tifon de mai multe ori (cam trei straturi) si l-am mai stropit cu putin ulei de masline. Fiti fara nici o grija, ca dupa aproximativ doua ore la cuptor tifonul nu va pati nimic.
Am pregatit intre timp o tava cu morcov, ceapa, cartof si mar taiate cuburi, fara sare sau altceva si am asezat-o in cuptor sub pui in acest fel:
Toate sucurile ce se vor scurge din pui vor ajunge in tava. Cand e puiul gata se unge cu miere si se mai da la cuptor cateva minute pana prinde o culoare aurie. Combinatia de dulce-sarat este deosebita.
La final legumele se fac piure si se servesc alaturi de pui. Pofta buna.