Pui La Cuptor în Sos De Vin
articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Această reţetă o recomand în special adulţilor, pentru că ea conţine alcool. În rest, este foarte bună.
Avem nevoie de:
1. câteva bucăţi de pui (pulpe sau piept)
2. 1-2 cepe
3. 2-3 căţei de usturoi
4. 1 cutie ciuperci feliate
5. 2-3 linguri făină
6. 450 ml vin (aşa prevede reţeta, însă eu am considerat că este prea mult iar puiul capătă un gust puternic alcoolizat, aşa că recomand folosirea a jumătate din cantitatea de vin iar până la 450 ml puteţi completa cu supă de pui)
7. condimente (sare, piper, 1 linguriţă condimente de pui, 1-2 foi de dafin)
Procedăm astfel:
- amestecăm condimentele de pui cu făina şi dăm bucăţile de carne (spălate şi curăţate) prin acest amestec;
- aşezăm carnea într-un vas termorezistent mai înalt, iar deasupra aşezăm restul ingredientelor: ciupercile (bine ar fi dacă aţi folosi ciuperci proaspete, care sunt mult mai gustoase - spălate bine şi feliate), ceapa tăiată în sferturi, usturoiul pisat, un praf de sare şi restul condimentelor;
- turnăm vinul şi supa de pui (rezultată din 1/2 concentrat de pui şi 225 ml apă călduţă);Servim puiul beţiv cu garnitură de cartofi natur sau alte legume fierte sau sotate. Este un preparat simplu, dar gustos. Poftă bună!