Pui La Cuptor Cu Paste
Sursa Pui la cuptor cu paste
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
-
4 pulpe
de pui
-
50 ml
ulei de măsline
-
boia de
ardei dulce
-
50 ml
sos de soia
-
sare,
piper
-
200 gr
paste
-
pătrunjel,
mărar, ţelină verde
-
2
linguri pasta de roşii
-
brânză
Mod de preparare:
Su spală pulpele de pui
şi se aşează într-un bol (la care aveţi capac) iar peste ele se presară: boia
de ardei dulce, ulei de măsline, sos de soia, sare, piper (după gust), se
acoperă cu capacul şi se lasă la macerat 24 de ore. Aşezaţi pulpele de pui în
tavă, turnaţi peste ele sosul rămas în bol şi o cană de apă apoi acoperiţi cu
folie de aluminiu şi introduceţi tava la cuptor. După aproximativ 30 de minute
scoateţi tava, îndepărtaţi folia şi întoarceţi bucăţile de carne de pe o parte
pe alta. Mai lasaţi tava în cuptor să se rumenească bine carnea încă 30 de
minute. Între timp puneţi apă cu sare la fiert şi fierbeţi pastele. De care vă
pofteşte inima. Când pastele s-au fiert, le strecuraţi, le turnaţi înapoi în
oală şi le amestecaţi cu pasta de roşii şi verdeţurile tocate mărunt. Serviţi
carnea de pui cu garnitură de paste amestecate cu verdeţuri peste care veţi
rade brânză la urmă şi veţi obţine un gust intens la fiecare îmbucătură.
Notă: