Pui La Cuptor Cu Maioneză
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
4 pulpe superioare de pui, 3 linguriţe de muştar, jumătate de ceapă, 3 căţei de usturoi, un ou, 75 gr pesmet, o legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper, boia, ulei.
Mod de preparare:
Într-un vas termorezistent se pune puţin ulei, apă (în cantităţi egale) şi pulpele spălate, şterse şi condimentate cu sare, piper, boia şi se dau la cuptor, la foc potrivit, până sunt bine rumenite pe ambele părţi.
Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie mărunt.
Într-o cratiţă se pune puţin ulei, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul şi se lasă la călit, la foc mic,
până devin moi,
apoi se presară pesmetul, se amestecă de câteva ori,
se adaugă pătrunjelul verde spălat şi tocat
şi se ia de pe foc.
Din gălbenuşul de ou, muştar şi ulei (turnat câte puţin să nu se taie), se prepară maioneza,
amestecând
în continuu, cu grijă,
în acelaşi sens.
Când pulpele sunt prăjite, se scurge uleiul din tavă, iar peste pulpe se pune aproximativ câte o lingură de maioneză pe fiecare pulpă,
apoi se împarte compoziţia de pătrunjel şi se mai lasă la cuptor circa 3-5 minute.
Se servesc calde cu garnitură de piure de cartofi sau orez.
Poftă bună!