Pui La Cuptor Cu Legume
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Mod de preparare:
Puiul se spala bine, se sterge cu un prosop de hartie, apoi se unge cu ulei si condimentele pentru pui. Cartofii, morcovul si ceapa se taie pe jumatate sau in sferturi. Ciupercile se taie in fuctie de cat de mari sunt, ardeiul gras se taie rondele. Puiul se aseaza intr-o tava cu ulei si apa, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru cca o ora si un sfert. Dupa 1/2 ora, se indeparteaza folia si se adauga de jur imprejurul puiului toate legumele curatate in prealabil. Acestea se pot pune si odata cu puiul, dar ies mai moi. Se complecteaza cu putina apa sau vin (dupa gust), se adauga cimbru si rozmarin (de preferat proaspete). Se reduce focul la minimum si se mai lasa la cuptor o ora, avand grija sa scoatem din cand in cand tava pentru a intoarce puiul pe toate partile si a-l stropi cu sosul format.
Friptura de pui la cuptor este gata cand puiul este frumos rumenit pe toate partile si are carnea patrunsa si frageda. Friptura de pui la cuptor se serveste cu legumele si sosul format in tava in care a fost preparat puiul.