Pui La Cuptor Cu Chorizo, Ceapa Rosie Si Cartofi
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Ingrediente (6 portii):
4 cepe rosii medii, una taiata in jumatate, celelalte in sferturi
Un pui intreg
Un kg cartofi
Un ardei picant rosu fara seminte, feliat
110g carnati chorizo feliati
Cateii de la o capatana de usturoi intregi
Ulei masline
Salvie
Mod de pregatire:
Incingeti cuptorul la 190grade. Bagati doua jumatati de ceapa rosie in pui impreuna cu cateva frunze de salvie. Ungeti puiul cu ulei si asezonati. Coaceti cu pieptul in jos 45 de minute, apoi intoarceti pe partea cealalta si mai coaceti 30 de minute.
Amestecati ceapa, cartofii, carnatii, usturoiul si ardeiul cu o lingura de ulei de masline si asezonati. Puneti in tava in jurul puiului si coaceti 45 de minute.
Scoateti puiul si puneti-l deoparte. Mai lasati legumele la cuptor la 220 grade pentru 10-15 minute pana devin aurii.