Pui La Cuptor Cu Cartofi Taranesti
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Delicios si usor de preparat
Ingrediente (4 persoane):
- o jumatate de pui- 3-4 cartofi mari
- 1 lingura legume deshidratate (Plafar)
- 4 linguri de ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- sare, piper (optional)
- boia dulce (1 lingurita plina)
Puiul se pregateste de cu seara. Se da cu sare si piper (optional). Se amesteca 2 linguri de ulei cu zeama de la o lamaie si boiaua dulce, apoi cu compozitia rezultata se unge bine puiul. Puiul de lasa la frigider, acoperit cu folie alimentara. Astfel, se va marina.
A doua zi cand doriti sa pregatiti pranzul sau cina, incingeti cuptorul la 200 de grade si bagati puiul circa 1 ora.
In acelasi timp, curatati cartofii. Ii taiati pe lung, mai grosut si ii puneti la fiert, impreuna cu 1 lingura de legume deshidratate si 1 lingurita de sare. Trebuie sa ii lasati circa 20 de minute. Nu trebuie sa fie fierti, sa fie putin tari. Se scurg de apa. Separat, intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei de masline si ii prajiti. Se lasa cateva minute pe fiecare parte, sa prinda o crusta frumoasa. Nu e nevoie de mai mult ulei, tigaia trebuie doar unsa.
Puiul are un gust minunat, iar cartofii se topesc in gura si nu sunt gretosi, ca si cand i-ai praji in ulei. Se poate face separat un sos de iaurt si usturoi. Se serveste si cu o salata verde cu ceapa verde sau salata de rosii si castraveti. Dati click aici sa vedeti cum puteti prepara sosul de iaurt cu usturoi.
Pofta buna!