contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui La Cuptor Cu Cartofi Taranesti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Delicios si usor de preparat
Ingrediente (4 persoane):
- o jumatate de pui
- 3-4 cartofi mari
- 1 lingura legume deshidratate (Plafar)
- 4 linguri de ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- sare, piper (optional)
- boia dulce (1 lingurita plina)
Puiul se pregateste de cu seara. Se da cu sare si piper (optional). Se amesteca 2 linguri de ulei cu zeama de la o lamaie si boiaua dulce, apoi cu compozitia rezultata se unge bine puiul. Puiul de lasa la frigider, acoperit cu folie alimentara. Astfel, se va marina.
A doua zi cand doriti sa pregatiti pranzul sau cina, incingeti cuptorul la 200 de grade si bagati puiul circa 1 ora.
In acelasi timp, curatati cartofii. Ii taiati pe lung, mai grosut si ii puneti la fiert, impreuna cu 1 lingura de legume deshidratate si 1 lingurita de sare. Trebuie sa ii lasati circa 20 de minute. Nu trebuie sa fie fierti, sa fie putin tari. Se scurg de apa. Separat, intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei de masline si ii prajiti. Se lasa cateva minute pe fiecare parte, sa prinda o crusta frumoasa. Nu e nevoie de mai mult ulei, tigaia trebuie doar unsa.
Puiul are un gust minunat, iar cartofii se topesc in gura si nu sunt gretosi, ca si cand i-ai praji in ulei. Se poate face separat un sos de iaurt si usturoi. Se serveste si cu o salata verde cu ceapa verde sau salata de rosii si castraveti. Dati click aici sa vedeti cum puteti prepara sosul de iaurt cu usturoi.
Pofta buna!