Pui La Cuptor Cu Cartofi Noi,ceapa Verde Si Dovlecei
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1h 30 minute
Cantitate : 4-6 portii
Ingrediente
- 1 pui (de aprox.1,5 kg)
- 500 gr cartofi noi
- 4 fire de ceapa verde, tocata
- cateii de la 1 capatana de usturoi, curatati
- 2 linguri ulei de masline cu busuioc
- 2 linguri miere
- 1 lingura mustar
- 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si feliat
- 1 dovlecel, decojiti si feliat
- 1 lingurita thym uscat si maruntit
- sare de mare si piper negru, dupa gust
Preparare
- Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent mai mare, amesteca cartofii cu ceapa verde, cateii de usturoi in afara de 2 (care se vor folosi la pui) si 1 lingura ulei de masline cu busuioc.Da legumele la copt 15 minute.
- Intr-un vas amesteca cei 2 catei de usturoi pastrati apoi zdrobiti cu 1 lingura ulei de masline cu busuioc, 2 linguri miere, 1 lingura mustar, sare de mare si piper negru, dupa gust.Unge puiul cu acest amestec.
- Scoate vasul cu legume din cuptor si adauga ardeiul gras cu dovleceii si thym.Amesteca usor legumele apoi aseaza deasupra puiul.Da totul la copt 50 minute – 1 ora, pana cand legumele s-au facut iar puiul s-a rumenit.