Pui La Cuptor Captusit Cu Unt Aromat
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
-1 pui
-50 g unt
-1 legatura patrunjel
-5 catei de usturoi
-1 foaie de dafin
-2 ramuri de rozmarin
-1/4 lamaie
-sare, piper
-merken -reteta condimentului o gasiti aici dar puteti folosi doar boia de ardei dulce si iute
-ulei de masline
-1 ceasca apa,supa de pui
-100 ml vin alb sec
MOD DE PREPARARE:
-lasati untul la temperatura camerei,tocati patrinjelul apoi frecati untul cu patrunjelul si 2 catei de usturoi zdrobiti.Asezonati amestecul cu sare si piper.
-faceti loc cu degetul,adica desprindeti usor pielea puiului de carnea pieptului,pornind de la gat si umpleti cavitatile formate cu amestecul de unt aromat,prindeti ,daca este cazul,pielea cu o scobitoare,ca sa nu se verse amestecul in afara.
-puneti untul ramas,cei 3 catei de usturoi ramasi,intregi,foaia de dafin si crengutele de rozmarin in cavitatea puiului,apoi inchideti fie cu scobitori,fie trecand picioarele puiului incrucisate,prin fante facute in piele,in asa fel incat aromele sa se dezvolte in interior.
-incalziti cuptorul la 250*C,puneti puiul intr-o tava unsa cu ulei ,cu pieptul in jos,pentru 10 minute,apoi
puneti-l cu pieptul in sus si adaugati o ceasca de supa de pui sau apa si paharul de vin.
-reduceti temperatura la 190*,adica la foc mediu .Timp total cam 1 ora si 10 minute.
-dupa o ora controlati puiul.Daca infigeti o scobitoare in pulpa spre incheietura cu restul trupului,trebuie sa iasa un lichid clar,ca apa,nu cu sange.Asta ne da semnalul ca e gata.
-serviti-l cu garnitura sau salata preferata !