contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui La Cuptor A La Jamie Oliver

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Acum foooarte multa vreme in urma, sa fie vreo 4-5 ani, urmaream in Romania "The Naked Chef" cu Jamie Oliver. Era pe TVR 1 sau 2. Eu pe vremea aceea abia daca stiam sa
fierb un ou. Dar asta e alta poveste :) Asa, si una dintre retetele care mi s-au intiparit in minte a fost asta cu puiul intreg la cuptor, cu lamai si rozmarin.
Acum vreun an in urma am facut rost si de cartile aferente de bucate scrise de Jamie. Am fix 3 bucati! Dar nu am gasit in nici una dintre ele reteta exacta, asa cum o prezentase el in emisiune cand era tinerel, si isi crestea ierburile aromatice pe pervazul ferestrei. Exista doua retete asemanatoare, Curcan delicios la cuptor (Sa gatim cu Jamie), respectiv Pui fript spaniol super-gustos (La masa cu Jamie), insa nu sunt exact ceea ce vroiam eu. Asa ca am facut puiul din amintiri, si a iesit delicios!
Am folosit:
- un pui intreg
- un pachet de unt
- rozmarin proaspat
- o lamaie
- cimbru uscat (proaspat ar fi mai bun, eu nu am gasit la magazin)
- 2 catei de usturoi
- cartofiori si cepe

Cartofii i-am curatat (urasc lucrul acesta, se vede dupa poze) si i-am pus la fiert in apa clocotita impreuna cu lamaia pentru circa 5 minute.
Ideea cu lamaia este ca va fi introdusa inauntrul puiului si isi va elibera sucurile delicioase in timpul coacerii, ajutand puiul sa se coaca mai repede dinspre interior.

Intr-un castronel se amesteca untul cu rozmarin, cimbru si usturoiul pisat si se face asa, ca o pasta.

Puiul se usuca cu servetele la exterior si la interior. Se sareaza usor. Cu grija sa nu se rupa, se desprinde piele de pe pui si se introduce sub ea amestecul de unt cu ierburi.
Se introduce putin din amestec si in interiorul puiului si apoi, cu restul ramas, se unge la exterior. Lamaia se taie in jumatate si se introduce in pui.
Eu am mai adaugat inauntru si cateva firicele de rozmarin.

Intr-o tava potrivita se aseaza legumele, in cazul meu cartofii si cepele. Peste acestea se pune puiul.

Se da la cuptor, preincalzit la 220 grade Celsius. Jamie spune ca ar trebui sa stea in jur de 1 ora si 20 de minute. Din cand in cand verificati puiul, stropiti-l cu zeama care se va forma, intorceti-l pe partea cealalta, stropiti si intoarceti si legumele.


Este o nebunie cat de bun poate sa iasa.

Articol recomandat de poppy-planet.blogspot.com