Pui La Ceaun
Sursa Pui la ceaun
articol scris de AndreiD blog ganduriculinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- una bucată pui curăţat de păr (dacă puiul e prea păros şi nu puteţi sau nu vreţi să-l daţi prin flacără încercaţi să-l frecaţi bine bine cu mălai);
- sare;
- 100 ml ulei de măsline (merge şi de floarea soarelui dar nu va avea aceaşi aromă);
- 100 ml vin alb;
- usturoi;
- boia iute;
- tarhon;
- piper;
- cimbru;
- plus orice alte condimente consideraţi că cere puiul.
Preparare:
- amestecaţi cele enumerate mai sus, insistând cu sarea şi piperul, până obţineţi un fel de sosuleţ, cu care ungeţi din belşug puiul. Încercaţi să-i băgaţi sos şi pe sub piele că să se simtă bine.
- daţi-l la rece pentru 2-3 ore să se odihnească şi el după atâta frecare;
- pregătiţi cuptorul la aprox. 200 grade, vârâţi puiul într-un ceaun, adăugaţi sosuleţul rămas, presăraţi nişte piper pe el şi daţi drumul la bronzat;
- bronzarea durează cam 1-2 ore, spre final, sau dacă observaţi că e cam uscat, mai adăugaţi un păhărel de vin să fie vesel în farfurie.
Să aveţi poftă.