contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui La Ceaun

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fac ce fac şi tot în bucătărie ajung. Pentru că m-am plictisit de reţetea tradiţională de pui la cuptor, am zis să încerc ceva nou. Pui la ceaun. Iese incredibil de crocant şi aromat. Merge de minune cu un vin alb sec rece şi cu o garnitură răcoritoare de salată de varză sau orice altceva consideraţi.

Ingrediente:
- una bucată pui curăţat de păr (dacă puiul e prea păros şi nu puteţi sau nu vreţi să-l daţi prin flacără încercaţi să-l frecaţi bine bine cu mălai);
- sare;
- 100 ml ulei de măsline (merge şi de floarea soarelui dar nu va avea aceaşi aromă);
- 100 ml vin alb;
- usturoi;
- boia iute;
- tarhon;
- piper;
- cimbru;
- plus orice alte condimente consideraţi că cere puiul.

Preparare:
- amestecaţi cele enumerate mai sus, insistând cu sarea şi piperul, până obţineţi un fel de sosuleţ, cu care ungeţi din belşug puiul. Încercaţi să-i băgaţi sos şi pe sub piele că să se simtă bine.

 - daţi-l la rece pentru 2-3 ore să se odihnească şi el după atâta frecare;
- pregătiţi cuptorul la aprox. 200 grade, vârâţi puiul într-un ceaun, adăugaţi sosuleţul rămas, presăraţi nişte piper pe el şi daţi drumul la bronzat;

- bronzarea durează cam 1-2 ore, spre final, sau dacă observaţi că e cam uscat, mai adăugaţi un păhărel de vin să fie vesel în farfurie.


 Să aveţi poftă.