Pui Kung Pao
Sursa Pui Kung Pao

articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Denumirea acestui fel de mancare este destul de variata: Kung Po, Gung Po, Gung Bao, s.a. Oricum s-ar numi, este de fapt pui cu alune.
- 4 jumatati piept de pui, fara piele si os
- 10 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 lingurita piper Sichuan (Szechuan)
- putin ardei iute (dupa gust)
- 100 g alune
- 2 cepa verzi
- 4 linguri ulei de susan (sau de porumb, floarea soarelui)
- 1 1/2 lingurita amidon porumb
- 2 linguri vin de orez (sau vin alb sec)
- 2 linguri sos soia
- 1 lingura ulei de susan (optional)
- 4 linguri sos soia
- 10 linguri vin de orez (sau vin alb sec)
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingurita otet de orez(sau balsamic)
Amesteca ingredientele sosului.
Intr-o tigaie mare pune 3 linguri de ulei la incalzit si prajestealunele. Scoate-le din tigaie, adauga puiul si stir-fry 2 minute.
Scoate puiul din tigaie. Pune restul de ulei si stir-fry usturoiulpentru 10 secunde.
Adauga piperul Sichuan si ardeiul iute si lasacateva secunde.
Adauga puiul si sosul si fierbe la foc mic, sub capac,pana ce puiul e facut. Daca sosul scade prea mult poti adauga putinaapa.
Adauga alunele si ceapa verde, amesteca putin si ia de pe foc. Serveste cu orez basmati.
- Tehnica stir- fry presupune ca putin ulei sa fie incalzit latemperaturi foarte mari (de asta nu se foloseste ulei de masline)intr-un wok (sau tigaie mare). In acest ulei se prajesc, amestecandmereu, bucati mici de cane sau legume. Aceste bucati nu trebuie sa fiemari, pentru a fi gata in timp scurt. De asemenea nu se pune ocantitate mare deodata in ulei
- Piperul Sichuan (Szechuan) nu este o specie de piper, ci suntfructele micute ale unui arbust ce creste in Asia. Gustul este dat, defapt, de cojile acestor fructe. Acest piper este comercializat cu totul(coji + fruct), dar e bine ca fructul sa nu fie folosit in mancarepentru ca are o textura ca de nisip. (prima data cand l-am folosit amcrezut ca n-am spalat bine legumele si a ramas nisip in ele!)