Pui Kung Pao
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Puiul Kung Pao este o reteta usor de facut, exotica si care este faimoasa in State fiind asociata cu bucataria Chineza. Este destul de autentica in sensul ca are in compozitie gustul dulce combinat cu sarat, iute si acrisor. Este o reteta care se gateste in Wok, se gateste foarte rapid si de aceea e bine sa aveti toate ingredientele pregatite inainte.
Avem nevoie de:
[pentru 4 persoane]
- 2 buc piept de pui dezosat taiate fasii sau cubulete
- 2 1/2 linguri ulei de susan
- 8 ardei iuti uscati taiati fasii, fara seminte
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 1 lingura de ghimbir razalit
- 6 cepe verzi taiate rondele
- 2/3 cana de alune prajite, dar nesarate
Pentru marinada
- 2 lingurite sos de soia
- 1 1/2 lingurite de sherry sau vin de orez
- 1 lingura de apa
- 2 lingurite de amidon
Pentru sos
- 3 lingurite de otet de mere
- 2 lingurite sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita apa
- 3 lingurite zahar brun
- 1 lingurita amidon
1 Amestecati ingredientele pentru marinada. Taiati pieptul de pui in cubulete si turnati marinada peste ele.
2 Combinati toate ingredientele pentru sos.
3. Turnati 2 linguri de ulei de susan in WOK sau intr-o tigaie non stick. Incalziti uleiul, apoi adaugati ardeii iuti taiati felii subtiri si pieptul de pui. Adaugati ghimbirul, usturoiul zdrobit, si ceapa verde. Praiti pana bucatile de pui sunt facute, cateva minute bune.
!!! E cel mai bine cand lucrati cu un WOK si in general cand preparati retete asiatice sa aveti toate ingredientele pregatite dinainte, deoarece timpul de coacere este foarte scurt si aveti toate sansele sa ardeti ingredientele daca nu sunt pregatite din timp.
4. Adaugati sosul si amestecati bine. Mai prajiti pana sosul devine putin mai gros, cateva minute, apoi adaugati alunele si serviti.
Serviti pe un pat de orez alb sau pe orez prajit.
POFTA BUNA!!!