Pui Kung Pao
Sursa pui kung pao
articol scris de petrea13 blog bucatariepetrea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
am marinat puiu cu sos de soia, putin vin alb si doo lingurite de amidon, si l-am lasat la frigider pana am terminat cu celelalte operatiuni.
adica, am pus intr-o ulcica niste ulei de masline, sos de soia, putin otet si zahar si am amestecat bine.
am pus in wok mai mult ulei de floarea soarelui, l-am incins, si am aruncat in el puiu, pe care l-am lasat cam 2 minute, pana s-o facut.
am scurs uleiu, am pus ghimbir, usturoi, chilli, si le-am lasat cam 30 de secunde numa cat sa prinda culoare. am aruncat peste ardeii taiati asa cu nesimtire, am amestecat 1 minut, pe urma am pus puiu, alunele, si sosu, si am invartit pana o fost cat de cat prajiti ardeii.
in timpu asta am fiert niste orez, pe care l-am facut cu ou, da plm stie ce n-am facut bine, ca orezu o iesit cam ca un piure, da de bun la gust o fost bun.
si dupa aia l-am mancat, in timp ce la radio canta inner circle