contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Iute,aromat Szechuan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




O reteta de inspiatie asiatica,iute ,asta depinde de gustul vostru si aromata de condimente
INGREDIENTE :
-un piept de pui mare ,fara piele fara os,taiat fasii
-1 lg (lingurita) zahar brun,sau de care aveti
-3 Lg (linguri) sos de soia
-2 Lg otet de orez
-2 Lg amidon
-1/4 ceasca apa
-3 catei de usturoi
-2 cm radacina de ghimbir sau 1 lg ghimbir macinat
-1 lg fulgi de ardei iute,sau ardei iute proaspat
-2 Lg ulei ptr prajit
-1 ceapa taiata solzisori
-2 morcovi mari taiati felii subtiri
-1 ardei rosu sau verde taiat fasii
-200 g ciuperci taiate lamele fine
-1 ceasca muguri de bambus (se poate si fara)
-1 lg piper rosu si piper negru dupa gust
-sare daca mai simtiti nevoia,eu o inlocuiesc cu sos de soia.
-semnte de susan
-ulei de susan (preferabil iute)
MOD DE PREPARARE :
-se taie pieptul fasii,ceapa solzisori,ardeiul fasii (bastonase) si morcoviisi ciupercile felii subtiri
-se toaca usturoiul si ghimbirul
-se amesteca amidonul cu apa si se adauga sosul de soia,otetul de orez,piperul negru.In cazul in care folosim ghimbir uscat si macinat,il adaugam tot aici.


-prajim la foc iute carnea in ulei,sa-si schimbe culoarea,sa fie rumenita

-adaugam ceapa,usturoil,ghimbirul,fulgii de ardei iute,piperul rosu si apoi legumele,tot la foc iute,pana se moaie usor,apoi adaugam mixtura de sos cu amidon,presaram cu seminte de susan,asteptam sa se lege sosul cam 3-4 minute adaugam uleiul de susan si inchidem focul.

-servim cu paste sau orez simplu sau cu legume



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com