Spalati puiul sa fie curat fara urme de pene pe el.
Marinati puiul peste noapte in frigider intr-o cratita cu ingredientele pentru marinat, va straduiti sa patrunda marinata si in interiorul puiului, peste pui puneti o farfurie, iar pe farfurie ceva greu ( spre exemplu un borcan de 3 litri cu apa ).
Curatati cartofii si ceapa si le taiati in felii mari (cam in patru, sase felii) adaugati sare si piper dupa gust, uleiul si le amestecati.
In tava cuptorului rasturnati garnitura si puneti pe mijloc puiul marinat peste noapte, prindeti pulpitele si aripioarele cu scobitori ca sa se coaca compact si frumos, peste pui turnati marinata ramasa.
Coaceti in cuptorul preaincalzit la 250 gr C pana incepe sa prinda culoare puiul, apoi micsoram temperatura la 200 de grade C timp de aproxemativ 1 ora si 30 minute, in functie de cuptor si de marimea puiului ( luati proba daca s-a copt puiul bine pana la os, il strapungeti in zona incheieturii soldului cu un cutit ascutit, sucul care va curge trebuie sa fie straveziu, daca nu e copt, va curge suc rozaliu cu sange ).
Peste 30~35 de minute de la inceputul coacerii, scoateti tava din cuptor si amestecati in garnitura ca sa se coaca uniform pe ambele parti, dati tava in cuptor.