Pui Intreg In Aluat
Sursa Pui intreg in aluat
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : medie
Timp de preparare : 2 ore
Cantitate : 4-6 portii
Ingrediente
Pentru aluat
- 500 gr faina
- 300 ml apa calduta
- 10 gr drojdie uscata
- 1 lingurita ulei de masline
- 2 lingurite sare
Pentru pui
- 1 pui de aprox. 1,5 kg
- 1 lamaie
- 1 lingura busuioc uscat maruntit
- 1 lingura cimbru uscat maruntit
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 4 linguri ulei de masline
- 1 foaie de dafin
- sare si piper
Preparare
- Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu putin ulei de masline un vas termorezistent.
- Pentru aluat, dizolva drojdia uscata in 300 ml apa calduta si las-o sa stea 10 minute.Intr-un vas amesteca faina cu sarea apoi adauga drojdia dizolvata in apa si amesteca pana cand obti un aluat omogen si nelipicios.Incorporeaza 1 lingurita ulei de masline si lasa aluatul sa stea pana cand pregatesti puiul.
- Pentru pui, rade coaja de lamaie apoi amestec-o cu busuiocul, cimbrul, usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust.Adauga apoi 4 linguri ulei de masline si amesteca bine.Unge puiul atat in exterior cat si in interior cu amestecul de mirodenii.Taie lamaia rasa in jumatate, iar din jumatate taie felii groase de 1-2 cm.Aseaza in interiorul puiului feliile de lamaie si 1 foaie de dafin si leaga-i picioarele cu o ata.
- Pe o suprafata pudrata cu faina ruleaza aluatul pana cand ajunge la grosimea de 0,5 cm.Aseaza foaia de aluat in vasul termorezistent.Aseaza puiul peste aluat si imbraca-l in aluat.Da puiul la copt 1h 30 minute.Serveste puiul cu legume la cuptor.