Pui Indian Cu Ardei, Dafin Si Curry
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mie imi place sa gatesc si altfel, mereu diversificat, iar bucatariile de pe alte continente cu miresme si arome diferite imi plac foarte mult.
Aceasta este o reteta indiana din cartea Delicii in bucatarie, Retete traditionale din China, Japonia, India si Thailanda, editura Adevarul, 2011.
Pregatire: 20'
Preparare: 20'
Dificultate: mica
Ingrediente:
400g piept de pui dezosat,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras galben,
2 foi de dafin,
3 linguri ulei de masline extravirgin,
3 catei de usturoi,
1 lingurita curry dulce Kotanyi,
1 varf de cutit curcuma,
50ml vin alb, cu aroma fructe,
100ml supa concentrata de legume,
sare,piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
Spala ardeii, taie-i pe jumatate, apoi curata-i de seminte si de filamentele din interior. Taie-i in bucati potrivit de mari.
Taie bucati pieptul de pui.
Zdrobeste usturoiul necuratat de coaja si caleste-l usor intr-un wok cu ulei;
adauga apoi ardeii si inabusa-i 7-8 minute, la foc mediu.
Condimenteaza carnea de pui cu sare, piper din rasnitele Kotanyi. curry de la Kotanyi si curcuma
si pune-o intr-o cratita impreuna cu ardeii. Prajeste bucatile de carne cateva minute,
apoi toarna vinul si supa fierbinte, in asa fel incat sa se deglaseze totul.
La sfarsit, adauga foile de dafin Acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba, la foc mediu spre mic, aproximativ 4 minute.
Serveste puiul fierbinte, cu sosul cremos din cratita. Dupa gust, poti servi puiul cu o garnitura de orez fiert.
Sfat: Daca vrei ca ardeiul gras sa fie mai usor digerabil, curata-l de pielita cu un cutit de legume sau coace-l direct pe flacara aragazului, pune-l intr-o punga de plastic si lasa-l cateva minute sa transpire, apoi curata-l de pielita cu mana uda.