Pui Inabusit In Sos De Soia
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Gata,am terminat cu publicitatea si sa revenim la reteta asta grozava pe care am descoperit-o de curand si de atunci am facut-o in fiecare saptamana ,o data.O reteta de inspiratie chinezeasca.Simpla,extrem de neagra , dar si extrem de buna.Sosul e un deliciu .Daca ramane sos dupa ce terminam carnea,il pun in frigider si-l mancam pe post de acompaniament la diverse alte gustari.Nu e el aratos,din cauza culorii prea inchise,dar gustul e de nota 10,de asta pot sa va asigur . Asadar, reluam reteta :
INGREDIENTE :
-1 kg pulpe superioare de pui
-1 lg (lingura) piper szechuan macinat
-2 lg radacina rasa de ghimbir
-4 catei de usturoi rasi pe razatoare
-3 lg sos soia light
-2 lg sos soia dark
-3 lg vin de orez sau vin alb demisec
-1 lg zahar brun
-ulei pentru prajit (deep fry),aproximativ o ceasca
-2 1/2 cesti de supa de pui,legume,sau apa
-2 lg de zahar
-sare,piper negru dupa gust
-1 lg amidon
-cozi de ceapa verde pentru servit
MOD DE PREPARARE :
-Se macina piperul szechuan si se presara generos pe carne,dupa care se lasa sa se odihneasca carnea,pana ce se prepara marinada
-Marinada se prepara din : usturoiul zdrobit,ghimbirul ras,sosurile de soia,vinul de orez si zaharul brun,se amesteca si se aseaza carnea in ea,intorcand-o pe toate partile,dupa care se acopera si se pune la rece,timp de 3 ore.Operatiunea am executat-o tot in minicocota mea noua.
-Dupa trecerea timpului de marinare,carnea se scoate din marinada pe care o scurgem in alt vas ,rezervand-o pentru mai tarziu.
-Se adauga in vasul de prajit o ceasca de ulei,se incinge si se prajeste carnea (deep frying),aproximativ 5 minute, dupa care se scoate pe o farfurie
-Se inlatura excesul de ulei din vas,pastrand o lingura,apoi se adauga marinada ramasa dupa prima operatiune, supa de pui sau legume si cele 2 linguri de zahar,adica se deglaseaza cratita.Se fierbe la foc mic,timp de 2 minute apoi se adauga in sos carnea prajita si se fierb,impreuna,acoperite,la foc mic,aproximativ 20 de minute,pana ce carnea este patrunsa..La sfarsit adaugati lingura de amidon dizolvata in prealabil in 2 linguri de apa rece,lasati sa se lege sosul, gustati si asezonati daca vi se mai pare ca trebuie s-o faceti ,adaugati iuteala care va place ,apoi inchideti focul.
-Se presara deasupra cozi de ceapa verde,taiate oblic,in bucati
-Se serveste alaturi de salata verde si/sau garnitura de bulgur, orez sau cuscus .Noi am mancat-o insotita de bulgur cu legume.
-Va sfatuiesc ca uleiul in care ati prajit carnea,strecurat in prealabil,sa nu-l aruncati.E limpede si putin mai inchis la culoare,din cauza sosului de soia. Il puteti folosi la cartofi prajiti de exemplu,care vor iesi cu o aroma extraordinara.
Pofta buna !Si multumesc Real! Fara egal!!!