contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Inabusit In Sos De Soia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
V-am povestit intr-o postare anterioara,adica aici,despre concursul organizat de Real-fara egal,in cadru unei campanii de promovare a vaselor Pyroflam.De ce va spun iar despre ele ?Nu ma plateste nimeni,nu va ingrijorati.Pentru ca reteta prezentata de mine,ca pretabila de a fi gatit in acest vas,si de a-i releva calitatile,a fost selectata alaturi de alte 44 de retete.Si ce daca ? O sa va intrebati retoric. Pai , rezultatul a fost ca am primit un mic vas de 2l,in care sa demonstrez ce faina e reteta mea gatita in acest mic vas,atat de dragut si de care m-am indragostit.De cand l-am primit l-am incercat cu tot felul :am fiert ,am prajit,am inabusit,...am nadusit! Adica si-a castigat un loc de frunte in bucataria mea.Tot ce spune in reclama s-a adeverit,ba am gasit o calitate care nu e mentionata in reclama: vasul are un capac de sticla din borosilicat (??) si ce sa vezi? Folosesti vasul cu capac cu tot,pe foc,capacul se incalzeste,de nu poti sa-l atingi,dar manerul capacului nu ! Poti sa-l ridici fara probleme,fara sa te protejezi cu manusa,carpa,sau alte alea.Nu-i fain?
Gata,am terminat cu publicitatea si sa revenim la reteta asta grozava pe care am descoperit-o de curand si de atunci am facut-o in fiecare saptamana ,o data.O reteta de inspiratie chinezeasca.Simpla,extrem de neagra , dar si extrem de buna.Sosul e un deliciu .Daca ramane sos dupa ce terminam carnea,il pun in frigider si-l mancam pe post de acompaniament la diverse alte gustari.Nu e el aratos,din cauza culorii prea inchise,dar gustul e de nota 10,de asta pot sa va asigur . Asadar, reluam reteta :
INGREDIENTE :
-1 kg pulpe superioare de pui
-1 lg (lingura) piper  szechuan macinat
-2 lg radacina rasa de ghimbir
-4 catei de usturoi rasi pe razatoare
-3 lg sos soia light
-2 lg sos soia dark
-3 lg vin de orez sau vin alb demisec
-1 lg zahar brun
-ulei pentru prajit (deep fry),aproximativ o ceasca
-2 1/2 cesti de supa de pui,legume,sau apa
-2 lg de zahar
-sare,piper negru dupa gust
-1 lg amidon
-cozi de ceapa verde pentru servit
MOD DE PREPARARE :

-Se macina piperul szechuan si se presara generos pe carne,dupa care se lasa sa se odihneasca carnea,pana ce se prepara marinada

-Marinada se prepara din : usturoiul zdrobit,ghimbirul ras,sosurile de soia,vinul de orez si zaharul brun,se amesteca si se aseaza carnea in ea,intorcand-o  pe toate partile,dupa care se acopera si se pune la rece,timp de 3 ore.Operatiunea am executat-o tot in minicocota mea noua.

-Dupa trecerea timpului de marinare,carnea se scoate din marinada pe care o scurgem  in alt vas ,rezervand-o pentru mai tarziu.
-Se  adauga in vasul de prajit o ceasca de ulei,se incinge si se prajeste carnea  (deep frying),aproximativ 5 minute, dupa care se scoate pe o farfurie

-Se inlatura excesul de ulei din vas,pastrand  o lingura,apoi se adauga  marinada ramasa dupa prima operatiune, supa de pui sau legume si cele 2 linguri de zahar,adica se deglaseaza cratita.Se fierbe la foc mic,timp de 2 minute apoi se adauga in sos carnea prajita si se fierb,impreuna,acoperite,la foc mic,aproximativ 20 de minute,pana ce carnea este patrunsa..La sfarsit adaugati lingura de amidon dizolvata in prealabil in 2 linguri de apa rece,lasati sa se lege sosul, gustati si asezonati daca vi se mai pare ca trebuie s-o faceti ,adaugati iuteala care va place ,apoi inchideti focul.

-Se presara deasupra cozi  de ceapa verde,taiate oblic,in bucati

-Se serveste alaturi de salata verde si/sau garnitura de bulgur, orez sau cuscus .Noi am mancat-o insotita de bulgur cu legume.
-Va sfatuiesc ca uleiul in care ati prajit carnea,strecurat in prealabil,sa nu-l aruncati.E limpede si putin mai inchis la culoare,din cauza sosului de soia. Il puteti folosi la cartofi prajiti de exemplu,care vor iesi cu o aroma extraordinara.
Pofta buna !Si multumesc Real! Fara egal!!!