Pui În Vas Roman
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Dacă aveți ceva mai mult timp la dispoziție, plus un vas roman, vă recomandăm această rețetă absolut delicioasă.
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza1):
- 6 pulpe de pui
- 1 ½ kg de cartofi
- 400 gr de ceafă afumată
- 2 cepe
- un ardei gras roșu
- condimente
- foi de dafin
- bulion
Plan de lucru:
- se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun în vasul roman (poza 2). Se presară câteva for de dafin (poza 3), iar apoi se adaugă ceapa tocată (poza 4), ardeiul tocat (poza 5)
- condimentăm și adăugăm 2-3 linguri de bulion (pozele 6 și 7)
- turnăm 50 ml de ulei (poza 8 ) și adăugăm ceafa afumată, tăiată cubulețe (poza 9)
- între timp condimentăm pulpele (poza 10) și le punem în vas, peste cartofi (poza 11)
- băgăm vasul roman la cuptor (poza 12), unde îl lăsăm între o oră și jumătate și două ore.
- poftă bună! (poza 13)
Timp de preparare: 140 de minute
Preţ: 4 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A4. Preparate din pui