Pui In Sos Dulce-acrisor De Ghimbir
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Până astăzi, nu știam cum fac chinezii atât de minunatul sos dulce-acrișor. Ghimbirul este un ingredient cu adevărat interesant. Trebuie neapărat să puneți în practică această rețetă.
Ce îţi trebuie pentru 2 porții (poza1):
- un piept de pui
- o bucată de ghimbir
- patru linguri de miere
- trei linguri de zeamă de lămâie
- o lingură de făină
- trei linguri de lapte
Plan de lucru:
- tăiem puiul fâșii și presărăm sare (poza 2)
- preparăm apoi sosul. Răzuim ghimbirul mărunt, punem mierea într-un ibric și stoarcem o lămâie (poza 3)
- încălzim mierea pe foc (poza 4) și o amestecăm cu zeama de lămâie și cu ghimbirul (poza 5)
- omogenizăm făina cu laptele (poza 6) și amestecăm apoi cu ce avem în ibric (poza 7)
- lăsăm puiul în sosul de ghimbir aproximativ 10 minute (poza 8 ). Scoatem apoi bucățile de carne și le punem într-o tigaie cu ulei încins (poza 9)
- după ce puiul s-a rumenit puțin, adăugăm restul sosul de ghimbir (poza 10). Lăsăm la foc mic până când sosul se caramelizează, amestecând din când în când.
- nici nu mai trebuie să vă urez ”poftă bună”! (pozele 11 și 12)
Timp de preparare: 35 de minute
Preţ: 6 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)