Pui In Sos De Tamarind
Sursa Pui in sos de tamarind
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Puiul in sos de tamarind, este o reteta aromata, dulce-acrisoara-picanta.Tamarindul dandu-i o aroma speciala si gustul acrisor, cam ca al agriselor.Am zis picanta, reteta originala avand mult mai multa iuteala decat v-am spus eu aici la ingrediente.Cand am facut-o prima data, desi redusesem din ardeiul iute folosit, mi-a luat gura foc si stiti deja ca mie imi plac mancarurile picante.Asa ca ,in ingredientele ce vi le voi spune mai jos, am redus la un sfert iuteala. Va sfatuiesc insa,ca regula generala, ca la toate retetele de provenineta asiatica de altfel, sa gustati marinada si sa o faceti dupa cat de iute va place.Se poate evident si fara iute.Inlocuiti boiaua iute si ardeiul iute cu boia dulce si cu ardei gras.Va fi la fel de aromat si bun.Cat priveste pasta de tamarind, care se gaseste mai greu, poate fi inlocuita la nevoie cu zeama de limeta sau otet de orez, amestecata in cantitate egala cu zahar brun.
INGREDIENTE:
-4 pulpe superioare de pui
-1/4 de ceaşcă de ketchup
-o lingură de pastă de tamarind
-1/4 de ceaşcă de apă
-½ linguriţă boia iute
-o linguriţă de sare
-o lingură de zahăr
-2,5 cm de rădăcină de ghimbir rasă
-3 căţei de usturoi zdrobiţi
-2 linguri de fulgi de cocos
-2 linguri de seminţe de susan
-o linguriţă de seminţe de mac
-o linguriţă de chimion măcinat
-2 linguriţe de coriandru măcinat
-un fir subtire de praz
-12 roşii cherry
-pătrunjel verde tocat sau coriandru verde
tocat
-un ardei iute verde, curăţat de seminţe şi
tocat (opţional)
MOD DE PREPARARE:
1.Într-un bol amestecaţi ketchup-ul cu pasta
de tamarind şi apa, apoi adăugaţi restul ingredientelor enumerate mai sus, până
la roşii.
2.Adăugaţi carnea în marinadă, amestecaţi-o
bine în ea şi lăsaţi-o de-o parte 15 minute
3.Încingeţi wok-ul, adăugaţi 5 linguri de
ulei, caliti prazul scurt, apoi adăugaţi carnea cu marinadă cu tot, amestecaţi şi fierbeţi uşor timp
de 15-20 de minute, până ce puiul e pătruns
4.Adăugaţi roşiile, ardeiul verde tocat, mai
lăsaţi 30 de secunde pe foc, apoi serviţi presărat cu coriandru sau pătrunjel
verde tocat.
Pofta buna !