contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui In Sos De Portocala Cu Morcov(chicken In Orange Sauce With Carrots)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


ideea acestei combinatii mi-a venit in zilele cit a fost simon bolnavior ,trebuia sa gasesc ceva mereu nou si tentant care sa-l imbie la masa si implicit la refacere...daca in zilele cu febra nu recurg la mese proteice ,insistind doar pe hidratare ,apelind la compoturi, piureuri de fructe si legume,in perioada ce-i succede,de revenire,reintroducem si mese consistente,cu carne.voi cum procedati?chiar as fi curioasa cum reactioneaza ai vostri copii si ce prefera in perioadele in care sunt bolnavi cit si in convalescenta.
la noi ,morcovul crud este mereu in voga,adica este cerut zilnic...dar si cel fiert,taiat bucati mari,in supe,alaturi de pastirnac este apreciat la fel de mult.asa ca gindindu-ma la aceste preferinte am construit acest fel.
ingrediente pentru 2 persoane:
2 pulpe de pui,dezosate,
2 morcovi,taiati rondele,
sucul unei portocale mari,
1 cescuta mica de supa sau apa,
2-3 linguri ulei de masline,
sare ,piper dupa gust.
pulpele de pui,spalate si uscate in prosoape de hirtie se condimenteaza cu sare si piper si se rumenesc in uleiul incins,pe ambele parti ,la foc moderat,cite 3-4 minute pe fiecare parte,apoi se adauga sucul portocalei si supa,precum si morcovul taiat rondele ,acoperim cu un capac si gatim la foc moale cca 7-8 minute,apoi descoperim tigaia si mai gatim citeva minute ,pina ce sosul scade si morcovul luceste frumos .
si cum simon nu maninca piure de cartofi,orezul simplu a fost alegerea cea mai la indemina pentru garnitura insotitoare,plus citeva frunzulite de fenicul tocate pentru decor,
enjoy!

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com