Pui In Sos De Mascarpone Si Mustar (chicken In Mascarpone And Mustard Sauce)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Poate mai tineti minte ca in aventura mea italiana am fost si in raiul pastelor :). Nu putem sa plec de acolo fara o punguta din minunatiile astea. Pastele de mai sus sunt facute artizanal si colorate natural cu sfecla rosie, curcuma, spanac si busuioc. Fiind asa de aromate, m-am gandit ca ar merge la ele un sos simplu, fara alte mirodenii. Asa a aparut sosul acesta cu mascarpone si mustar. Pastele acestea sunt foarte gustoase, dar prin fierbere isi pierd din culori.
Si, cum Cristina, gazda de luna aceasta a proiectului "Dulce Romanie" , ne-a propus sa gatim cu paste, aceasta reteta i-o dedic :)
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 jumatati de piept de pui, taiate in trei parti
- 1 cutie mascarpone
- 2 linguri mustar iute
- 200 ml vin alb sec
- 1 ceapa taiata marunt,
- 3 catei de usturoi, tocati
- 2 linguri ulei de masline
- 20 g unt
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
- Fierbe pastele conform instructiunilor.
- Incalzeste uleiul si gateste carnea cateva minute pe fiecare parte, pana se aureste. Scoate carnea pe o farfurie.
- Pune untul in tigaie si cand se topeste adauga ceapa si las-o pana se inmoaie. Adauga usturoiul si lasa-l 1 minut. Adauga vinul si lasa-l sa fiarba usor pana ce se injumatateste.
- Adauga mascarponele si mustarul si amesteca pana se omogenizeaza.
- Pune puiul in sos, potriveste de sare si piper si lasa 2-3 minute pana se leaga sosul.
- Pe o farfurie pune o portie de paste, cate 3 bucatele de carne si cateva linguri de sos.