Pui In Sos De Branza Cu Curry–dietetic Style
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Varianta Dukan a bunaciunii numita curry indian de pui care mie-mi place foarte mult – cele doua seamana foarte mult la gust si zau ca mi-a fost hazna - si papa bun si silueta imbunatatita. Si inca un punct in plus: se prepara foarte repede. Reteta o am de pe www.dietadukan.ro.
Avem nevoie de:
pulpe de pui (1 pulpa per portie) sau piept de pui – fara piele neaparat
250 grame branza dietetica de vaca (cantitate pentru patru portii)
o ceapa rosie curatata si maruntita
2 catei de usturoi
putintica vegeta (dupa gust)
1-2 lingurite de mustar
2 lingurite praf cu curry
optional: legume (daca nu suntem in faza PP a Dukan) – cele maipotrivite mi se par ciupercile dar asta e mai mult o chestiune de gust
Intr-un bol, amestecam branza de vaca, curry si mustarul.
Pentru mancarica asta, am folosit tigaia mea preferata, wokul in care am pus carnea de pui taiata bucati, ceapa taiata marunt, punem pe foc si amestecam. Calim putin, adaugam usturoiul cat mai fin maruntit si turnam deasupra un pahar cu apa plus nitica vegeta.
Lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand e aproape gata, adaugam si amestecul de branza de vaci cu curry si mustar si amestecam cu rabdare sa se omogenizeze bine intr-un sosulet pe care il lasam inca sa mai scada, la foc mic, vreun sfert de ora.
Potrivim la gust cu sare si piper. Gataaaaa!!!!