Pui în Sos Cremos
Sursa Pui în sos cremos
articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acest fel de mâncare este consistent, plin de savoare dar totodată fin, delicat. Poate fi opţiunea ideală pentru o cină rapidă.
Avem nevoie de:
4 pulpe de pui
1 cutie ciuperci feliate
1 ceapă
2 linguri muştar (de care doriţi)
3 linguri smântână sau 150 ml frişcă lichidă
50-100 ml vin alb (eu am folosit roşu, pentru că asta am avut în casă)
150 g orez cu bobul lung
1 cub concentrat de carne de pasăre.
Procedăm astfel:
- călim bucăţile de pui în două linguri de ulei, la foc mic, aproximativ 20-25 min., până ce acestea se pătrund bine;
- scoatem puiul din vasul în care l-am prăjit şi îl lăsăm deoparte, acoperit;
- scurgem excesul de ulei din tigaie şi lăsăm doar ouă linguri de grăsime, în care călim ceapa, tăiată mărunt;
- când ceapa a căpătat o nuanţă aurie şi s-a înmuiat, adăugăm ciupercile;
- după ce s-au călit puţin şi ciupercile, adăugăm orezul (spălat bine), vinul, muştarul şi cubul de supă dizolvat în două căni de apă caldă;
- după ce sosul a fiert aproximativ 10 minute acoperit, dăm cratiţa de pe foc şi adăugăm smântâna, amestecând uşor (dacă adăugăm smântâna când sosul fierbe, riscăm să se taie smântâna şi să capete un aspect neplăcut);
- aşezăm în sos şi bucăţile de carne de pui;
- mai lăsăm 1-2 minute, la foc mic, amestecând tot timpul, după care adăugăm sare şi piper, după gust, şi stingem focul.
Servim sosul cremos cald, presărat cu pătrunjel sau mărar şi o lingură de smântână, dacă mai doriţi. Este un preparat atipic tradiţiei româneşti, dar delicios. Poftă bună!
Avem nevoie de:
4 pulpe de pui
1 cutie ciuperci feliate
1 ceapă
2 linguri muştar (de care doriţi)
3 linguri smântână sau 150 ml frişcă lichidă
50-100 ml vin alb (eu am folosit roşu, pentru că asta am avut în casă)
150 g orez cu bobul lung
1 cub concentrat de carne de pasăre.
Procedăm astfel:
- călim bucăţile de pui în două linguri de ulei, la foc mic, aproximativ 20-25 min., până ce acestea se pătrund bine;
- scoatem puiul din vasul în care l-am prăjit şi îl lăsăm deoparte, acoperit;
- scurgem excesul de ulei din tigaie şi lăsăm doar ouă linguri de grăsime, în care călim ceapa, tăiată mărunt;
- când ceapa a căpătat o nuanţă aurie şi s-a înmuiat, adăugăm ciupercile;
- după ce s-au călit puţin şi ciupercile, adăugăm orezul (spălat bine), vinul, muştarul şi cubul de supă dizolvat în două căni de apă caldă;
- după ce sosul a fiert aproximativ 10 minute acoperit, dăm cratiţa de pe foc şi adăugăm smântâna, amestecând uşor (dacă adăugăm smântâna când sosul fierbe, riscăm să se taie smântâna şi să capete un aspect neplăcut);
- aşezăm în sos şi bucăţile de carne de pui;
- mai lăsăm 1-2 minute, la foc mic, amestecând tot timpul, după care adăugăm sare şi piper, după gust, şi stingem focul.
Servim sosul cremos cald, presărat cu pătrunjel sau mărar şi o lingură de smântână, dacă mai doriţi. Este un preparat atipic tradiţiei româneşti, dar delicios. Poftă bună!