contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Gratinat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tot gandindu-ma ca ce si cum cu pieptul de pui,adica cum sa-l mai gatesc si avand si o punga de mazare congelata si gandindu-ma la o reteta care am postat-o mai de mult si ne-a placut ,am ajuns la concluzia de mai jos,care n-a fost rea de loc A propos de sare,am descoperit sarea de Guerande,am zis eu ca e moft asta cu sarea,dar sa stiti ca diferenta se simte.E  sare de mare,daca gugaliti aflati despre ea,neiodata,ca asta e of-ul meu,e o sare "tanara" ca sa zic asa in opozitie cu sarea noastra de salina.Adica e usoara si totusi prezenta in mancare.Cred ca pentru peste e geniala.Am cumparat-o de la megaimage,o pozez maine si v-o arat.Interesant la ea este umezeala,adica e o sare umeda,nu uscata.A costat in jur de 7 lei kg,dar merita toti banii.Pupu-te BDano ca datorita tie si spiritului tau rascolitor, am gasit-o !
INGREDIENTE:
-2 piepturi de pui
-1 lg (lingurita) dulce de iute ,sau sweet chilli sauce,sau un ardei iute mic
-sare,piper
-1 kg mazare verde congelata
-1 cutie mica (400g) rosii decojite sau 200 g rosii cherry taiate in jumatati
-1 ceapa mare
-2 catei de usturoi
-10 frunze de busuioc taiate
-1 legatura de marar
MOD DE PREPARARE :
-se caleste ceapa taiata marunt intr-o lingura de unt
-se dauga rosiile decojite,busuiocul si usturoiul maruntit si se dau 2-3 clocote,pana se reduce sosul rosiilor
-se fierbe mazarea,la oala cu presiune 2 minute,sau normal cu apa,5 minute
-se amesteca mazarea cu sosul de rosii,sare,piper si marar
-puiul se asezoneaza cu sare,piper si sos de ardei iute de care aveti,se tine a rece 30 de minute,apoi se rumeneste in unt
-in vasul de gratinat se aseaza amestecul de mazare,apoi se pun bucatile de pui
-se acopera cu branza mozzarella(sau de care aveti) si se da la cuptorul incins la mediu,180*C, pentru 15-20 minute,pana branza se topeste si se rumeneste
-Pofta buna!