contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Gaston Gerard

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Luna aceasta la provocarea secreta mi-a fost repartizat blogul Lianei - Caiet cu retete. Liana are foarte multe retete gustoase si bune.Dintre atatea bunatati m-am oprit la  Puiul Gaston Gerard.Am trecut in lista multe retete de la ea, va urma siropul de soc. Dar sa vedem pana atunci cum facem puiul.
Ingrediente (6 portii):
- 3 bucati piept de pui
- 2 cepe mijlocii
- 400 ml vin alb
- 1 lingurita boia dulce
- 150 gr parmezan ras
- 200 ml smantana grasa
- 1 lingura mustar de Dijon (cineva mi l-a ascuns :D asa ca am folosit alt tip, de data asta ...) 
- sare, piper
- ulei si unt pentru prajit 
Metoda:
- se taie pipetul de pui in jumatati, daca sunt prea groase bucatile se taie din nou in doua; se sareaza si se pipereaza apoi se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele fete;
- se scoate carnea intr-un vas pentru cuptor, uns cu ulei;
- in tigaia in care s-a prajit carnea se caleste ceapa, taiata fin; cand incepe sa se rumeneasca si s-a inmuiat se adauga boiaua si vinul; se lasa sa fiarba la foc mic pana scade lichidul la jumatate;
- se adauga mustarul si smantana, se amesteca, se lasa sa dea un clcot;
- se adauga cam jumatate din branza rasa, se potriveste de sare si piper, apoi se toarna peste pui; se presara deasupra branza ramasa; (in aceasta etapa mancarea poate astepta pana aproape de momentul servirii);
- se coace mancarea la foc mediu timp de 15-20 de minute, pana cand se rumeneste crusta.