contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Fiert Cu Sos Cu Tarhon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dificultate : redusa

Timp de preparare : 1 ora 30 minute

Catitate : 6 portii

Ingrediente

Pentru pui

  • 1 pui, curatat de piele
  • 2 morcovi, feliati
  • 6 boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 mana de patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura de tarhon maruntit
  • 1 catel de usturoi, decojit si zdrobit
  • 3 lingurite sare

Pentru sos

  • 2 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 200 gr smantana
  • 1 galbenus de ou

 

Preparare

  • Pune puiul, morcovii,boabele de piper, foaia de dafin, ceapa, patrunjelul, 1 lingurita tarhon,  catelul de usturoi si sarea intr-o cratita mare, umple cratita cu apa cat sa acopere toate ingredientele si pune totul la fiert  45 minute – 1 ora pana cand carnea s-a facut.Scoate puiul din cratita si pune-l deoparte.
  • Strecoara 1L lichid in care a fiert puiul si pune-l intr-o cratita, pe foc mediu.Lasa-l sa fiarba pana cand scade la 600 ml.Intr-o alta craita topeste untul si adauga faina.Gateste faina 1-2 minute, amestecand continuu.Gradat, adauga 600 ml supa, amestecand continuu.Lasa sosul sa fiarba cateva minute pana cand se ingroasa apoi asezoneaza-l dupa gust.Amesteca smantana cu galbenusul de ou si tarhonul ramas si adauga aceasta compozitie la sosul din cratita.Gateste sosul pana cand se ingroasa putin, dar nu-l fierbe.Serveste-le cu puiul fiert.









Articol recomandat de lauradfood.blogspot.com