Pui Fiert Cu Sos Cu Tarhon
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora 30 minute
Catitate : 6 portii
Ingrediente
Pentru pui
- 1 pui, curatat de piele
- 2 morcovi, feliati
- 6 boabe de piper negru
- 1 foaie de dafin
- 1 ceapa, tocata
- 1 mana de patrunjel proaspat tocat
- 1 lingura de tarhon maruntit
- 1 catel de usturoi, decojit si zdrobit
- 3 lingurite sare
Pentru sos
- 2 linguri unt
- 3 linguri faina
- 200 gr smantana
- 1 galbenus de ou
Preparare
- Pune puiul, morcovii,boabele de piper, foaia de dafin, ceapa, patrunjelul, 1 lingurita tarhon, catelul de usturoi si sarea intr-o cratita mare, umple cratita cu apa cat sa acopere toate ingredientele si pune totul la fiert 45 minute – 1 ora pana cand carnea s-a facut.Scoate puiul din cratita si pune-l deoparte.
- Strecoara 1L lichid in care a fiert puiul si pune-l intr-o cratita, pe foc mediu.Lasa-l sa fiarba pana cand scade la 600 ml.Intr-o alta craita topeste untul si adauga faina.Gateste faina 1-2 minute, amestecand continuu.Gradat, adauga 600 ml supa, amestecand continuu.Lasa sosul sa fiarba cateva minute pana cand se ingroasa apoi asezoneaza-l dupa gust.Amesteca smantana cu galbenusul de ou si tarhonul ramas si adauga aceasta compozitie la sosul din cratita.Gateste sosul pana cand se ingroasa putin, dar nu-l fierbe.Serveste-le cu puiul fiert.