Pui Dulce -iute Si Orez Cu Bok Choy
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Acuma daca tot am dat cu caciula dupa chinezi,vorba Zazuzei si mai aveam o mana de bok choy,primita de la draga mea Elena,iaca o alta reteta adaptata. Reteta initiala era cu aripioare,da'eu am avut pulpe,asa ca ...: plus ca am facut garnitura asta de orez,care tare buna a fost.Folositi ce frunze vreti,sau nu folositi frunze de loc.
INGREDIENTE :
-5 buc pulpe de pui sau 12 aripioare sau ce parte din pui va place
-1 ardei iute rosu tocat
-1 lg praf de chillie sau boia iute
-1 lg praf de ghimbir
-coaja rasa de la o lamaie verde
-2 Lg sos soia
-2 Lg miere
-1 lg de piper cu lamaie (kotany sau de care aveti)
-1 Lg praf de usturoi sau 3 catei de usturoi tocati
ptr garnitura:
-250 g orez ,adica 2 pungute (eu am avut de la megaimage,in pungutele in care se si fierbe,foarte bun si nu scump).puteti folosi in schimb orez basmati,cu bobul lung
-1 ceapa taiata marunt
-1 morcov maruntit si el (eu l-am facut la robot,o data cu ceapa)
-2 catei de usturoi maruntiti
-o mana de baby bok choy (pe care i-am avut de la Elena ),folositi spanac in loc
-2 Lg sos soia
-2 Lg otet de orez (sau de mere, in lipsa)
-ulei de susan
-piper
-ardei iute (optional) dac nu va place prea iute,ceea ce nu e cazul nostru.
MOD DE PREPARARE :
-faceti o mixtura din toate ingredientele prezentate la carne,mai putin puiul,pe care il adaugati in ea abia dupa ce ati amestecat totul.
-lasati la marinat 1 ora cel putin,la rece.(se poate si fara asta,dar e mai patrunsa carnea de arome daca lasam la marinat).Apoi puneti carnea stropita cu sosul de la marinare intr-o tava si dati la cuptorul incalzit la maxim,pentru aproximativ 25-30 de minute,pana prind o culoare frumoasa.cand va amintiti ungeti carnea din cand in cand cu sosul format.
-intretimp fierbem orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.Daca folositi orez varsat ,spalati-l bine pana nu mai iesie apa alba apoi fierbeti-l cu proportia cunoscuta ;1 cana de orez la 1,5- 2 cani de apa cu sare.
Intr-un wok sau tigaie incingeti 2 linguri de ulei,de care aveti (de floare sau arahide) ,caliti usor ceapa si morcovul maruntit,apoi adaugati frunzele de bok choy si mai caliti mai putin de 1 minut,apoi adaugati 2 Lg de soia,2 Lg de otet de orez,lasati 30 de secunde pe foc
-si adaugati orezul,amestecand continuu,timp de 2 minute.Inchideti focul si adaugati cateva picaturi de ulei de susan.