Pui Dulce-acrisor Cu Legume Si Ananas
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 9 linguri ketchup
- 4 linguri otet de vin alb
- 4 linguri zahar brun
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 400 gr piept de pui, fara piele si os, taiat cuburi
- 6 fire de ceapa verde, tocate
- 2 ardei grasi rosii, curatati de samburi si taiati cubulete
- 1 conserva (565 gr) ananas, scurs si taiat cubulete
- 250 gr pastai verzi
- 25 gr nuci caju
Preparare
- Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Unge cu putin ulei un vas termorezistent.
- Intr-un bol, amesteca ketchup-ul cu otetul, zaharul si usturoiul.Adauga pieptul de pui, ceapa si ardeii grasi si amesteca.Aseoneaza cu sare si piper, dupa gust apoi pune amestecul in vasul termorezistent.Acopera vasul cu folie de aluminiu si da preparatul la copt 20 minute.
- Intre timp, pune pastaile la fiert in apa cu sare pana cand se inmoaie usor dar inca si-au pastrat culoarea.
- Dupa cele 30 minute, inaltura folia de aluminiu, adauga anansul si pastaile verzi si mai da preparatul la copt 15-20 minute.Dupa cele 15-20 minute, scoate preparatul din cuptor, presara deasupra nucile caju si serveste.