contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Dulce-acrisor–chinese Style

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_DSC3920
O reteta pe gustul meu, aromata, usor de facut, delicioasa. Cu conditia sa va placa gustul dulce –acrisor in mancare. Mie imi place. Reteta asta o aveam de ceva vreme in vedere, un lucru ma retinuse cand o citisem: punea castravetii la fiert laolalta cu celelalte legume, chestii care mi s-a parut ciudata rau. Pana la urma, am mers pe mana ei si n-am regretat, legumele au fost dementiale, cu o textura moale si crocanta in acelsi timp. Buuuune. Si merge si la dieta.
500 gr. carne de pui
4 rosii
2 castraveti
2 morcovi
2 ardei grasi
2 linguri pasta de tomate
2 catei de usturoi
un ardei iute
5 linguri otet
5 linguri zahar
sare, piper (dupa gust)
o lingura amidon
Pentru inceput, am dezosat pulpele de pui, le-am scos pielea (caci asa sunt si mai aspectuoase si mai dieteticoase) si le-am taiat bucati. Ce alt vas puteam folosi pentru o mancarica de inspiratie chinezeasca? Bineinteles ca preferatul meu, tigaia wok, adanca si nepretentioasa.
Am pus-o pe foc si am adaugat carnea. Cand s-a incalzit si carnea a inceput sa sfaraie, am adaugat in loc de ulei (interzis in dieta Dukan), putina apa – nu multa. Normal ca stam cu ochii pe ea, o mai intoarcem din cad in cand, mai adaugam cate putina apa. Cand carnea e aproape facuta – ceea ce nu dureaza mult caci bucatele mici se fac mai repede –, adaugam castravetii, morcovii, rosiile si ardeii grasi deja taiati in fasii nu foarte groase.
_DSC3913
Mai adaugam apa si las sa se inabuse laolalta, timp in care fac sosul: dizolvam amidonul in zece linguri de apa, adaugam pasta de rosii, otetul, zaharul (zaharina in cazul meu), usturoiul taiat marunt, ardeiul iute (daca vreti mai picant – nu e cazul meu) si sarea. Mai ales in cazul otetului si zaharului, zic eu ca e bine sa fie dupa gust. Unora le place mai dulceag, altora mai acrisor. Eu, de pilda, am pus o tableta de zaharina si gustand mi s-a parut ca…. mai e loc. probabil ca nici prima tableta nu se dizolvase caci dupa ce-am mai adaugat doua tablete, mi-as fi dorit sa fi fost un picut mai putin dulce. Oricum si asa a fost delicioasa. Otet am pus o lingura si a fost suficient – parerea mea. Cum am gatit doua portii, pot spune ca ar fi jumatate din cantitatea din reteta.
_DSC3915
Torn sosul peste carne si legume si mai las sa fiarba la foc mic pana sosul incepe sa se ingroase si capata un aspect translucid (interesant ca aspect).
Imediat ce-o luam de pe foc, o servim caci atunci e cea mai gustoasa. Fierbinte si aburinda. Miam miam.
_DSC3919