Pui Cu Varza Gatita In Zepter
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Ingrediente :
-2- 3 kg de varza dulce
-1 ardei iute tocat
-sare,piper cu lamaie,paprika dulce
-1 lg(lingurita) coriandru macinat
-1/2 lg chimen macinat
-2 legaturi de marar
-ulei
ptr friptura :
-1 kg de pulpe de pui dezosate si fara piele
-amestec de condimente pentru pui de la Kotany
-3 catei de usturoi zdrobiti
-sos de soia dulce
-sare,daca mai e nevoie
-1/2 lg piper cu lamaie
-iuteala de care va place,eu am folosit un condiment creol,primit de la o prietena.
MOD DE PREPARARE :
Nu-i nici o filozofie :tocam varza,o saram,o punem in vasul zepter de la inceput,fara sa preicalzim vasul impreuna cu un soric de slanina afumata,pentru aroma.
-pentru ca varza a depasit capacitatea vasului,l-am acoperit cu bolul corespunzator( tot zepter),focul aragazului la maximum pana se incalzeste vasul,cam 3 minute,apoi se face focul minim.
-dupa 10 minute varza s-a muiat si am putut acoperi vasul cu capacul,dar nu inainte de a incepe si a pune ondimentele :piperul cu lamaie,coriandrul si chimenul macinate.
-apoi am adugat boiaua si ardeiul iute
cam dupa 20-25 de minute e gata :adaugam cateva linguri de ulei,amestecam,gustam de condimente,eventual asezonam daca mai e nevoie presaram maratul tocat,inchidem focul si punem capacul.Varza noastra e gata
Puiul l-am scaldat in toate condimentele,l-am tinul la marinat cel putin o ora la frigider,acoperit cu o folie de plastic,dupa care l-am pus in cuptor pana cand s-a rumenit frumos si carnea a fost patrunsa.
Pofta buna!