Pui Cu Telina Si Rosii
articol scris de Acasasanatate blog sanatatea vine acasa
Ingrediente pentru cca 6-8 portii: 2 bucati de piept de pui, 4 copane(ciocanel +pulpa), 4 rosii mari, 1 bucata de telina, medie, 1 lingurita cu sare, 1 lingura cu ulei, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita cu piper (boabe), apa.
Piepturile se impart in cate doua bucati, ca sa intre in tava si sa se patrunda mai bine.
Rosiile se spala, se taie in felii, telina se curata, se taie in felie.
Puiul se stropeste cu ulei, se presara sare, piper, cimbru. Se pune puiul intr-o tava termorezistenta. Se adauga rosiile, telina si apa, atata cat se acopere puiul, si se baga tava in cuptor, unde va sta la foc mediu cca 1 ora.
Din cand in cand, se mai stropeste puiul cu sosul din tava. La final, inainte de servire, se adauga verdeata proaspata, tocata marunt, am adaugat patrunjel pentru prospetime.
http://sanatate-acasa.net