Pui Cu Taitei Din Orez
articol scris de retetelebunicii blog retetelebunicii.ro
Aseara am hotarat impreuna (Alex si Mada) sa preparam ceva deosebit de meniul uzual. Cumparasem acum cateva zile o punga cu taitei din orez (de 200 de grame), ca atare ne-am pus pe cautat retete. Am gasit cel putin 10 retete diferite de pui cu taitei din orez, banuiesc ca sunt realizate si in functie de ce are omul prin frigider la acel moment. Drept urmare ne-am uitat in camara, in frigider si iata ce a iesit :)
Ingrediente
- 200 g taitei din orez
- 1 piept de pui
- 2 morcovi
- 1 cutie ciuperci
- 1 cutie rosii taiete cubulete
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 1 ceapa
- 2 oua
- 1 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- sos de soia
- (sare – DOAR DACA NU folositi sos de soia, deoarece acesta este foarte sarat)
- piper
- “Hot Pepper Sauce” de la Fuchs
Mod de preparare
Am condimentat carnea cu piper macinat si cu sare. Apoi am taiat-o in cubulete.
Am pus teiteii in apa fierbinte, dupa ce in prealabil i-am taiat in bucati mai mici, si i-am lasat pret de 5-10 minute ca sa se imnoaie (nu au nevoie de fierbere).
Am fiert pret de 5 minute morcovii dupa care i-am taiat rondele, am scurs zeama de la rosiile taiate cubulete, am taiat ardeiul gras feliute si am taiat ceapa in cuburi mici.
De retinut: tot timpul cat pregatiti aceasta bunatate trebuie sa tineti focul iute.
Am pus 2 linguri de ulei de masline in wok (puteti foarte bine sa folositi orice tip de tigaie antiaderenta) si am prajit carnea. Apoi am adaugat ardeiul gras, ardeiul iute, ciupercile, morcovii si ceapa si am amestecat pana ce ceapa s-a calit. Apoi am adaugat rosiile (s-a dovedit a fi o idee buna, fiindca altfel ar fi iesit preparatul prea sec).
Am pus apoi taiteii din orez plus 2 linguri de sos de soia (acum trebuie sa puneti sarea, daca nu aveti sos de soia) plus o lingura de “Hot Pepper Sauce” de la Fuchs si dupa 20-30 de secunde in care am amestecat in continuu, la final, am adaugat cele 2 oua batute si am mai amestecat un minut.
Apoi am stis focul, am pus pe 2 farfurii, am stors lamaie peste continut si am papat :D
A mai ramas ceva-ceva in farfurii la amandoi, deci reteta este pentru cel putin 3 persoane.