Pui Cu Susan
Sursa Pui cu susan
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Puiul cu susan, varianta "prescurtata" a puiului Shanghai este o retete foarte rapida si drept urmare apelez la ea ori de cate ori sunt in criza de timp.Pieptul de pui astfel pregatit poate fi servit cu orez, salate etc.
Ingrediente:(pentru 3 portii):
-un piept de pui fara piele si os,
-o lingurita boia dulce,
-2 lingurite seminte de susan,
-2 linguri otet balsamic sau zeama de lamaie,
-2 linguri de apa,
-sare,
-piper negru macinat,
-1-2 linguri ulei,
Preparere:
Se spala pieptul de pui si se taie in fasii de aproximativ un cm grosime si 4-5 cm lungime.Celelalte ingrediente se amesteca intr-un bol. Daca este timp se poate tine puiul in aceasta marinada ceva timp, la rece.Daca nu, se trec fasiile de piept prin aceasta compozitie se pun in tigaie 1-2 linguri de ulei si se prajesc la foc iute pret de cateva minute pana incep sa se rumeneasa usor.Personal prefer aceasta varianta nu cea cu prajirea in mult ulei .
De data asta i-am pregatit si putin sos, facut rapid din:
-o lingurita rasa boia dulce,
-o lingura de mustar,
-sare,piper
-o lingurita seminte de susan,
-un varf de cutit faina,
toate amestecate, frecate bine in vreo 75 ml apa si clocotite de cateva ori la foc mic.
Pofta buna!