Pui Cu Susan
Sursa Pui cu susan
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din seria “Mancarica delicioasa si rapid de gatit”, va recomand bunaciunea asta de pui. Nu va ia mai mult de jumatate de ora s-o gatiti (chiar si mai putin) si este delicioasa. Eu am reteta din revista “Good Food”, am adaptat-o usor la gustul personal si am mancat-o cu placere.
Ingrediente:
-
carne de pui – piept sau pulpe (musai dezosate) – pentru patru persoane cam 700 de grame
-
albus de ou
-
seminte de susan
-
sos de soia
Daca e cazul, incepem prin a dezosa carnea dupa care o taiem cuburi, nici prea mici, nici prea mari.
Dam carnea prin albus de ou (despre acest procedeu am vorbit mai pe larg aici), in mod normal in albus putem pune si semintele de susan.
Acum am preferat sa dau carnea prin albus iar apoi prin susan, ca s-o “imbrac” cat mai bine in seminte.
Incingem cateva linguri de ulei intr-un wok sau o tigaie neaderenta. Deabia cand uleiul e incins, adaugam carnea si o sfaraim bine. Cand a prins crusta pe o parte, intoarcem cu grija carnea cu o spatula ca s-o rumenim si pe cealalta parte. Astfel se formeaza o crusta delicioasa in timp ce interiorul bucatelelor de carne este fraged si delicios.
Am savurat-o alaturi de o salata verde (miam miam) si stropit cu nitel sos de soia.
Pofta buna!