Pui Cu Susan
articol scris de Dulceata_de_trandafi blog dulceatadetrandafiri.blogspot.com
- o caserola pulpe inferioare (6-7 pulpe)
- 3 linguri susan
- o lingura pesmet
- o lingura maizena sau faina
- 1 ou
- 2 linguri ulei
- o lingurita boia dulce
- sare, piper
- putin unt
Se amesteca maizena cu pesmetul 2 linguri jumate de susan si se bate separat oul. Pulpele se curata de piele, se spala si se cresteaza din loc in loc. Se dau mai intai prin ou, apoi prin praful de pesmet cu susan si maizena si se pun intr-un vas de yena foarte bine uns cu unt. Pui sare si piper dupa gust. Dai la cuptorul preincalzit pana se rumenesc bine pulpele (eu le-am tinut 1h30 la 180 grade prima jumatate de ora si apoi la 200 de grade). La jumatatea timpului, le poti intoarce de pe o parte pe alta. Cu 10 min inainte de a le scoate, se unge fiecare pulpa cu o pensula de silicon inmuiata in 2 linguri de ulei cu o lingurita de boia si se mai presara restul de susan. Se servesc calde, in cazul de fata cu o garnitura de salata de cruditati. Pofta buna!