Pui Cu Spanac Si Iaurt
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
E o-ntreagă teorie,
Însă eu vă spun pe scurt.
Dacă vreţi să mâncaţi bine:
Pui cu spanac şi iaurt.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 1 bucata piept de pui dezosat
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 lingurita de ghimbir razuit
- 4 linguri iaurt gras
- 200 ml sos de rosii
- 1 lingura pasta de rosii (bulion)
- sare, piper, boia dulce
- 50 gr de unt
- cateva frunze de spanac
Plan de lucru:
- Taiem pieptul de pui cubulete, apoi calim intr-o lingura de unt (poza 2).
- Scoatem puiul calit intr-un bol. Acolo unde am calit puiul adaugam si restul de unt (poza 3), il topim apoi adaugam ceapa.
- Lasam sa se caleasca ceapa, apoi adaugam ghimbirul, sare, piper si boia dulce (poza 6)
- Lasam pe foc 5 minute, apoi adaugam sosul de rosii si pasta de rosii (poza 7).
- Mai lasam pe foc cateva minute, apoi adaugam iaurtul (poza 8 ).
- Dupa 2 -3 minute adaugam si bucatile de carne (poza 9). Lasam pe foc circa 5 minute, apoi adaugam frunzele de spanac spalate, uscate si tocate marunt (poza 10).
- Lasam 2 minute, luam de pe foc si servim.
Pofta buna! (poza 11)
Timp de preparare: 40 minute
Pret: 7.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A4. Preparate din pui&curcan