Pui Cu Sos
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Ceva banal, din categoria chefului zilei, sosul seamana mult cu cel de papricas (dar nu este) asa ca nu am stiut cum sa ii zic decat pui cu sos. Si cum in ultima verde am chefuri numai de carnuri sau legume din oferta, a iesit destul cu mai nimic.
Carnea am fript-o in ghee.
Am adaugat ceapa si usturoiul si am lasat sa se inabuse. Tot acum am pus si sare.
Intr-un castron am amestecat smantana cu putin mustar si suc de rosii, am pus peste pui si am adaugat si un sfarc de sos soia. Le-am mai lasat impreuna cu capacul pus si basta.
Si cum o pofta nu vine niciodata singura, am prajit si un cartof micut si un ou la fel de micut, fireste, branza rasa , ca doar nu e sa mananci cartofi cu oua fara branza, e ca si cum ai bea bere fara alcool.
Si ca sa ramanem in sfera chefurilor, chef de pizza, o sa va dau o reteta de numa, nici cei mai tari pizzaioli nu stiu sa o faca :)))
Anume se merge la Lidl si se ia o pizzuca de doi lei juma’, ca atata costa, pe ea am mai pus o felie de rosie, cateva rupciuni de mozzarella (era tot oferta, 3 lei si ceva bila) si in rest ierburi din geam. E reteta? E, daca nu e, de facut o pofta ieftina e buna.
Si gata cu poftele ca maine e zi de oala saptamanala.
rororo