Pui Cu Sos Worcestershire
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 1 ardei gras rosu
- 1/2 lamaie
- 1 lingura smantana
Mod de preparare:
Se iau bucatile de piept de pui dezosat fara piele, se spala, se taie fasii subtiri si se pun intr-un bol iar peste se toarna sos worcestershire amestacandu-se bine ca toate bucatile de pui sa fie acoperite cu sos, apoi se lasa la rece aproximativ 20 de minute. Intr-o tigaie se pune untul la topit si apoi se adauga fasiile de pui care se prajesc cateva minute pe fiecare parte. Intre timp se taie ardeiul cubulete. Cand s-a rumenit carnea, se scoate intr-o farfurie si se acopera. In sosul ramas in tigaie dupa prajirea bucatilor de carne se pune ardeiul si se amesteca. Dupa cateva minute se toarna peste ardei sos-ul worcestershire ramas, o lingura de smantana, suc-ul de la jumatate de lamaie, verdeata tocata si o ceasca de apa, amestecandu-se incontinuu pentru a nu se prinde. Dupa ce s-a calit ardeiul si sosul s-a omogenizat se opreste focul. Intr-o farfurie se pune garnitura (de preferat orez), se aseaza bucatile de carne si peste se toarna sosul de ardei...se orneaza cu verdeata tocata si lamaie...Pofta buna!
Nota:
Daca tot gatiti cu sos worccestershire trebuie sa stiti ca acest sos in forma s-a autentica este un amestec anglo-indian de mirodenii, cu gust dulce, acrisor, sarat, placut astringent si discret, dar persistent picant, iar numele acestui sos se spune ca a aparut in urma cu mai bine de 200 de ani.
Nota:
Daca tot gatiti cu sos worccestershire trebuie sa stiti ca acest sos in forma s-a autentica este un amestec anglo-indian de mirodenii, cu gust dulce, acrisor, sarat, placut astringent si discret, dar persistent picant, iar numele acestui sos se spune ca a aparut in urma cu mai bine de 200 de ani.
reteta recomandata de gatindcumira.blogspot.com