contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Sos Gorgonzola

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Gorgonzola ne duce cu gândul la Italia. O rețetă pe care o puteţi încerca, dacă vreţi să mâncaţi “cu stil” și să exclamați: ”Mamma mia!”

Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza1):
- un piept de pui dezosat
- 100 gr gorgonzola
- 125 ml smântână dulce ( am folosit smântână pentru gătit La Dorna cu 32% grăsime, pe care o recomand )
- 50 gr de unt
- condimente (sare, piper, delikat)

Plan de lucru:
Se taie puiul în fâşii și se condimentează (poza 2)
Carnea se așează pe grătarul incins  (poza 3). Se rumenește  pe ambele părți și se așează pe o farfurie (poza 4). Separat  se topește untul  (poza 5), adăugăm gorgonzola tăiată mărunt (poza 6). Dupa ce s-a topit gorgonzola, adăugăm smântâna lichidă (poza 7). Se mai lasă pe foc 5 minute și gata sosul (poza 8 ).Trebuie sa recunosc ca este o ”nebunie” de sos.
Garnitură recomandată: piure de cartofi (poza9)

Timp de preparare: 40 minute
Preţ: 6  lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

pui cu sos gorgonzola 1 pui cu sos gorgonzola 2 pui cu sos gorgonzola 3 pui cu sos gorgonzola 4 pui cu sos gorgonzola 5 pui cu sos gorgonzola 6 pui cu sos gorgonzola 7 pui cu sos gorgonzola 8 pui cu sos gorgonzola 9
Filed under: A4. Preparate din pui


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com