Pui Cu Sos Gorgonzola
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Vara asta am descoperit sosul gorgonzola si am facut o pansiune pentru el si pentru branza cu pricina.Imi place chiar mai mult decat roquefort-ul pentru ca e mai cremoasa si mai putin iute.Gorgonzola e o branza cu mucegai facuta din lapte de capra sau vaca,spre deosebire de roquefort,care este facut din lapte de oaie.
Sosul gorgonzola e un sos onctuos si se potriveste bine cu carnea si legumele.
Pentru prietenele mele romance,cea mai ieftina gorgonzola se gaseste la magazinele plus,si costa 8 lei si un pic 150 g .Am cercetat toate supermaketurile,mai putin cora.
INGREDIENTE:
-1 kg pulpe superioare sau piept de pui dezosat
-50 g unt
-100 g gorgonzola
-200 g smantana (un borcanel)
-1 ceapa mica maruntita
-1 ardei iute (optional)
-sare,piper
MOD DE PREPARARE:
-se prajeste carnea (in cazul pieptului de pui,acesta il taiati cubulete sau fasii,dupa dorinta) in putin unt,dupa care se da de-o parte
-in cratita in care am praji carnea,mai adaugam unt daca e nevoie,calim ceapa si ardeiul iute apoi adaugam branza gorgonzola taiata cubulete,amestecand continuu 2-3 minute,
-apoi adaugam smatana ,amestecam, dam un clocot si adaugam carnea,lasam impreuna pe foc 3 minute,inchidem focul si lasam sa se odihneasca cateva minute.
-servim ca atare sau cu legumele dorite.Eu am servit puiul cu vinete.