contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Sos De Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 vânătă
- 1 gogoşar roşu
- 1 ceapă
- pătrunjel verde
- leuştean
- 1 lingură boia dulce
- 2 roşii mari
- usturoi
- ulei de măsline
- sare, piper
- paste
Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline. Între timp se taie cubulete mici vânăta şi gogoşarul şi se adaugă peste ceapa aurie. Dupa ce au început toate să se frăgezească se adaugă carnea de pui tăiată în bucăţele mici şi se amestecă bine. Roşiile de dau pe răzătoare (pentru a se transforma într-un sos fără pieliţe) şi se adaugă în tigaie peste pui şi legume. Se amestecă bine pentru a nu se prinde şi se adaugă un pahar de apă. După aproximativ 10 minute adăugaţi verdeţurile tocate mărunt şi lingura de boia amestecând în continuare. Spre final adăugaţi usturoiul pisat, sarea şi piperul. Mai amestecaţi câteva minute până cănd veţi avea un sos bine legat, stingeţi focul şi acoperiţi tigaia cu un capac. Fierbeţi pastele, le strecuraţi, clătiţi cu apă rece şi apoi le adăugaţi peste sos amestecând totul. Peste fiecare porţie adăugaţi pătrunjel verde tocat şi gata…poftă bună!
Notă:
Ştiaţi că vânăta este leguma cu cel mai mare conţinut de nicotină? Nu trebuie însă să vă faceţi grji, deoarece trebuie să consumi cel puţin 9 kilograme de vinete pentru a atinge nivelul de nicotină conţinut de o ţigară