Pui Cu Sos De Vin Si Struguri
articol scris de radupopovici blog reteteleluiradu.ro
Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.
Cheia retetei este sosul neasteptat, preparat cu vin si pesto, combinatie tipic mediteraneana. Adausul de struguri da retetei o nota proaspata si fructata, care merge bine cu un vin rosu sec, ale carui gust si aroma au nuante de fructe.
Bucatarie: italiana
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Preparare: 5 minute
Gatit: 32 minute
Ingrediente:
3 linguri de ulei de masline
4 ciocanele de pui cu os, fara piele
1 ceapa rosie, taiata feliute
1 lingura de pesto rosu
2 catei de usturoi, tocati
150 ml vin rosu, sec
150 ml fond de pui
2 foi de dafin
sare
piper
70 g boabe de struguri rosii
12 frunze de busuioc, taiate chiffonade
frunze proaspete de busuioc, pentru servit
orez fiert, pentru servit
salata de cruditati, pentru servit
Instructiuni:
Se incing 2 linguri de ulei intr-o cratita mare. Se sareaza si se pipereaza ciocanelele de pui, apoi se prajesc ciocanelele la foc mediu-iute, timp de 5 minute, intorcandu-le ocazional pana ce se rumenesc uniform. Se scot din cratita si se pun deoparte, pe o farfurie calda.
Se adauga in cratita restul de ulei si se incinge. Se micsoreaza flacara si se adauga ceapa si sosul pesto. Se sareaza si se caleste ceapa 3-4 minute, pana ce s-a inmuiat. Se adauga usturoi, se amesteca si se continua 1 minut. Se adauga vinul, fondul si foile de dafin si se da mixtura in clocot.
Se readuc ciocanelele in cratita. Se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierb ciocanelele molcom timp de 20 de minute, pana ce sunt fragede.
Intre timp se taie boabele de struguri in jumatate si se curata de seminte. Se adauga in cratita impreuna cu busuiocul si se gatesc 2 minute, pana se incing. Se servesc imediat ciocanelele, stropite din belsug cu sos si ornate cu frunze de busuioc, alaturi de orez fiert si salata de cruditati.
Vin pentru servit: Easy by Enira
Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.