Pui Cu Sos De Usturoi Si Cascaval
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Dupa porcul de Craciun,
Haplea spune ca-i normal
Sa combinam un piept de pui
Cu usturoi si cascaval.
E crocant la suprafata
Si gustos peste masura
Precum gheata-n miezul verii
Ti se topeste in gura.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 2 bucati piept de pui taiate ca pentru snitele
- 200 gr smantana
- 6 catei de usturoi
- 200 gr cascaval razuit
- sare, piper
- 50 ml ulei de masline
Plan de lucru:
- Amestecam intr-un bol smantana cu usturoiul pisat (am adaugat si o lingurita usturoi granulat) (poza 2). Amestecam cu 25 ml ulei de masline (poza 3) .
- Condimentam carnea cu sare si piper, apoi o asezam intr-un vas termorezistent uns cu restul de ulei de masline.
- Acoperim carnea cu sosul de smantana (poza 4).
- Bagam la cuptor pentru 30 minute, apoi scoatem si adaugam cascavalul razuit (poza 5). – Mai lasam la cuptor circa 10- 15 minute sa se topeasca cascavalul.
- Pofta buna! (poza 6)
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 4.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A4. Preparate din pui&curcan