Pui Cu Sos De Rosii
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
INGREDIENTE:
-1 pui(1,300 kg)
-2 rosii decojite
-4 linguri pasta de tomate
-6 catei usturoi
-boia dulce
-sare,piper,delikat
MOD DE PREPARARE:puiul se taie bucati potrivite,se spala,se condimenteaza si se pune intr-un ceaun cu cateva linguri de ulei si se lasa la fript pana se rumeneste,apoi se adauga usturoiul tocat marunt si cateva linguri de apa si se pune capacul pentru a se inabusii.Rosiile se toaca marun si se pun peste carne,pasta se dizolva in apa si se toarna in ceaun.Se lasa 15 min la fiert.Din doua linguri de faina si 1/2 cana de apa se face un rantas care se toarna in ceaun in fir subtire amestecand incontinuu si se mai lasa 5 min.In ceaunul in care este sau mutati intr-o tava si dati la cuptor timp de 30 min pana mai scade din sos.Noi am servit cu mamaliguta.
POFTA BUNA!!!