Pui Cu Sos De Rosii Si Usturoi

articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Friptura de pui la cuptor, cu sos de rosii si usturoi, este usor de facut si este foarte gustoasa. Trebuie sa o incercati pentru a va convinge de gustul minunat.
INGREDIENTE:
4 pulpe de pui
1 capatana de usturoi
3 linguri ulei masline
150 ml vin alb
1 conserva de pulpa de rosii
1 lingura rasa de zahar
sare
piper
busuioc uscat
1 praf coriandru
1 crenguta mica rozmarin
PREPARARE:
Pulpele de pui spalate bine si curatate le punem intr-un vas termorezistent. Le stropim cu ulei de masline si vin, apoi le condimentam cu sare, piper, putin busuioc uscat. Adaugam 2 catei de usturoi tocati in cuburi mai mari. Dam vasul la cuptor, acoperindu-l cu o folie de staniol pentru 20 minute, apoi fara folie 5-10 minute.
Cat timp se coc pulpele, pregatim sosul: zdrobim restul de catei de usturoi si ii frecam cu putina sare si 3-4 lingurite de ulei, asa cum procedam la maioneza. Tocam pulpa de rosii cat mai marunt, apoi o amestecam cu usturoi, coriandru, busuioc, zahar, sare si piper.
Punem sosul de rosii peste pulpe si dam iar la cuptor pentru inca 5 minute acoperit cu staniol.
Scoatem apoi folia si lasam inca 10 minute sa se coaca, sau pana se rumenesc putin pulpele de pui.
Le servim imediat, cu o garnitura de cartofi, orez sau paste.
Pofta buna!